Benvinguts.

Sóc un investigador post-doctoral al departament d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona, també estic afiliat al Barcelona GSE com a Post-Doc. Vaig obtenir el meu PhD en Economia a la Universitat de Barcelona

La meva tesis doctoral, Water and clean energy services in developing countries: Regulation and evaluation of universal service policies​, analitza com millorar l'accés al sevei d'aigua potable i a energies netes en comunitats rurals de països en vies de desenvolupament. En aquest sentit, he analitzat un model teòric suposant que les empreses que ofereixen aigua potable en països en vies de desenvolupament poden utilitzar dues tecnologies diferents per a oferir aigua, a més, aquestes empreses afronten competència de venedors d'aigua. He analitzat com l'empresa utilitza el nivell de cobertura, preus i qualitat per incrementar els seus beneficis. Continuant amb el sector de l'aigua potable en zones rurals, he analitzat el rendiment d'organitzacions comunals oferint aigua a Perú (Juntas Administradoras de Servicios de Saneamiento) . És interessant remarcar que els municipis amb menys de 2.000 habitants han d'estar servits per aquestes JASS, encara així no tots els municipis han creat aquestes organitzacions. He analitzat el seu rendiment i els determinants per a la creació de les JASS a Perú demostrant que aquestes organitzacions són un mecanisme eficient per a proveïr el servei d'aigua en zones rurals, encara que necessiten suport. Els meus resultats demostren que les comunitats més homogènes,  degut al manteniment de la tradició de la Minka de l'Imperi Inca, i a la homogeneitat linguïstíca, són més proclius a la creació de les JASS. Finalment he analitzat la implementació del programa FISE (Fondo de Inclusión Social Energético) a Peru. He analitzat empíricament el seu rendiment en relació a l'us de cuïnes de GLP i els seus beneficis de salut associats. En aquest sentit, mostro que els cupons de descompte són una política eficient a l'hora d'incrementar l'ús de les cuïnes de GLP, evitant subsidis creuats. Tot i així aquesta política per si mateixa no ha aconseguit reduïr els problemes respiratoris dels beneficiaris. D'altra banda, aquesta política ha reduït els problemes gastrointestinals entre els nens de les famílis beneficiades. Els meus estudis més recents es centren no només en serveis bàsics en països en vies de desenvolupament si no també sobre economia mediambiental, com ara l'anàlisi de diferents activitats i polñitiques en relació a la contaminació ambiental en zones urbanes de països desenvolupats. 

He publicat les meves investigacions en international refereed journals (JCR) com ara l'Economic Policy, el Journal of Environment and Development or Water (Switzerland)

logouab.jpg

 

Campus d'excel·lència internacional U A B