1. «Batalla de monjos. Notes sobre la polèmica entorn de Rei i monjo, d’Àngel Guimerà, i El rei monjo, de Frederic Soler». Comunicació per al Col·loqui sobre Guimerà i el teatre català al segle XIX (el segle romàntic). Auditori Pau Casals del Vendrell, 28 de setembre de 1995.
  2. «La recepció del teatre de Leonid Andreiev a l’escena catalana (1924-1936)». Comunicació per al XII Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes de l’AILLC. Universitat de París IV–Sorbonne. París, 6 de setembre de 2000.
  3. «Notes entorn dels estudis sobre el teatre de Mercè Rodoreda (1983-2003)». Ponència al Simposi Vint anys d’Estudis Rodoredians. Universitat de Girona, Facultat de Lletres. 10 d’abril de 2003.
  4. «Ramon Vinyes: teatre i compromís (1936-1939)». Comunicació per a les Primeres Jornades d’Estudi “Ramon Vinyes, “el sabio catalán” de Cien años de soledad, un escriptor a cavall de Catalunya i el Carib colombià”, organitzades pel Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània i la Universidad del Norte (Colòmbia). UAB, Facultat de Lletres, 26 d’abril de 2005.
  5. «Les reconstruccions històriques: d’Ignacio Agustí a Eduardo Mendoza». Conferència per al curs d’Història de Barcelona «La gran novel·la sobre Barcelona. De Narcís Oller fins avui», organitzat pel Seminari d’Història de Barcelona de l’Arxiu Històric de la Ciutat, 27 d’abril de 2005.
  6. «La dramatúrgia excèntrica de Manuel Molins». Comunicació per al 1r Simposi Internacional sobre Teatre Català Contemporani (de la Transició a l’actualitat), organitzat per l’Institut del Teatre i la Xarxa Temàtica d’Orientacions i Tendències en les Arts Escèniques a Catalunya, de l’1 al 3 de juny. Institut del Teatre, 1 de juny de 2005.
  7. «La trayectoria intelectual de Ramon Vinyes: de la República al exilio (1931-1940)». Ponència per a les Segones Jornades d’Estudi “Ramon Vinyes, “el sabio catalán” de Cien años de soledad, un escriptor a cavall de Catalunya i el Carib colombià”, organitzades per la Universidad del Norte i el Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània. Universidad del Norte, Barranquilla (Colòmbia), 17 d’agost de 2005.
  8. «Domènec Guansé: “Fer que la revolució sigui, com ho volia ésser el catalanisme, una cultura” (1936-1939)». Comunicació per al Congrés La projecció social de l’escriptor en la literatura catalana contemporània, organitzat pel Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. Universitat Autònoma de Barcelona, 28 d’octubre de 2005.
  9. «Benet/Belbel: dramatúrgia “enguionatjada”?». Comunicació per al 2n Col·loqui Europeu d’Estudis Catalans, organitzat per l’Association Française des Catalanistes, Deustscher Katalanistenverband i Université de Montpellier. Béziers, 21 de gener de 2006.
  10. «Abecedario del universo paralelo. Una lectura de L’habitació del nen, de Josep M. Benet i Jornet». Comunicació per a la 2ème Journée Internationale d’Études: Le théâtre catalan contemporain. Autour de l’oeuvre de J. M. Benet i Jornet. Programa Traverses Études catalanes. Organitzat per la Université Paris 8. Traverses. Colegio de España CIUP. París, 27 de gener.de 2006.
  11. «El teatre hongarès a l’escena catalana (1939-2003)». Comunicació per al XIVè Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes de l’AILLC. Universitat Eötvös Loránd. Budapest, 8 de setembre de 2006.
  12. «Manuel Molins: poètica oberta». Ponència al I Simposi Internacional d’arts escèniques. El teatre de Manuel Molins.Universitat d’Alacant, 9 de novembre de 2006.
  13. «Dramatúrgies de circumstàncies (1936-1939): el teatre d’agitprop castellà i català». Comunicació al I Simposi sobre literatura comparada catalana i espanyola al segle xx. Gèneres, lectures i relacions (1898-1951), coordinat per Enric Gallén, Empar Hurtado i José Francisco Ruiz Casanova. Universitat Pompeu Fabra, 15 de desembre de 2006.
  14. «El teatre i el cinema: influències i projecció exterior». Ponència al Simposi sobre Els països de parla catalana i Europa durant la darrera centúria. Secció Històrico-Arqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans. 1 de febrer de 2007.
  15. «Maria Àngels Anglada, “dona de lletres”». Aportació a la sessió de treball “La imatge de l’escriptora moderna en les lletres catalanes contemporànies” dins del Congrés internacional Gènere i modernitat a la Catalunya contemporània. Escriptores republicanes. Bellaterra, Universitat Autònoma de Barcelona, 26 d’octubre de 2007.
  16. «Teatre, mite i poesia». Ponència al II Simposi Agustí Bartra, organitzat pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa i la Universitat Autònoma de Barcelona. Universitat Autònoma de Barcelona, 27 de març de 2008. [Publicada a The Barcelona Review. Revista de Poesia, Lletres i Cultura, núm. 7 (setembre-octubre 2008). Dins del dossier Agustí Bartra.
  17. «El teatre de Joan Baptista Xuriguera». Comunicació al simposi Escriptors dissidents. Joan Baptista Xuriguera, entre la literatura i la política, organitzat pel GELCC. Universitat Autònoma de Barcelona, 12 de novembre de 2008.
  18. «El teatre». Ponència al congrés “Barcelona, 1938. Capital de tres governs. Política i cultura”, organitzat per la Fundació Carles Pi i Sunyer i el Centre d’Estudis de les Èpoques Franquista i Democràtica. Casa Golferichs de Barcelona, 21 de novembre de 2008. [Publicat dins Barcelona, 1938. Capital de tres governs. Política i cultura. Textos del congrés. A cura de Laia Arañó Vega. Barcelona: Fundació Carles Pi i Sunyer, 2009. P. 364-385.ISBN: 978-84-95417-82-4. Format CD.]
  19. «M. Àngels Anglada, articulista: ètica i compromís» (amb Eusebi Ayensa). Ponència presentada en la jornada “L’obra de Maria Àngels Anglada avui”, organitzada per la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la Universitat de Vic, la Càtedra Maria Àngels Anglada de la Universitat de Girona, Càtedra Unesco Dones, desenvolupament i cultures. Universitat de Vic, 20 d’abril de 2009.
  20. «Estratègies de mobilització i formes d’autogestió teatrals en l’escena catalana desl anys transitius (1975-1977)». Comunicació presentada dins del congrés Transformacions: literatura i canvi sociocultural dels anys setanta ençà, organitzat pel Grup de Recerca Literatura Contemporània: estudis teòrics i comparatius sobre textualitat i la Càtedra Joan Ramis i Ramis, de la Universitat de les Illes Balears. Centre de Cultura “Sa Nostra” de Palma de Mallorca, 1-3 de juliol de 2009 (2).
  21. «El teatre català de l’exili», dins Jornades d’actualització científica i didàctica Literatura de l’exili, organitzat pel Grup d’Estudis sobre l’Exili Literari (GEXEL-UAB), el Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID-UAB) i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE-UAB). Barcelona, UAB Casa Convalescència, 6-10 de juliol de 2009 (8).
  22. «L’impacte del cinema sonor en el teatre català: raons i controvèrsies (1929-1930)». Comunicació presentada al XV Col·loqui Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Universitat de Lleida, 7-11 de setembre de 2009.
  23. «Théâtre catalan pendant l’exil. 5 questions et quelques réponses». Ponència dins Colloque sur le Théâtre d’Oc et Catalogne, organitzat per l’associació del barri de Carmes-Saint Lazare.Théâtre des Carmes d’Avinyó, 12 de setembre de 2009.
  24. (amb Josep Camps). «La literatura al Pla d’Urgell: estat de la qüestió i perspectives de futur». Primeres Jornades d’estudis sobre el Pla d’Urgell, organitzades pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà. Golmés, 14 de novembre de 2009.
  25. «Josep Robrenyo contra Napoleó». Ponència presentada dins de les Jornades Vicenç Albertí i el teatre entre la Il·lustració i el Romanticisme, organitzades per l’Institut Menorquí d’Estudis. Menorca, 26-28 de març de 2010. Cercle Artístic de Ciutadella, 27 de març.
  26. «Ricard Salvat i el teatre basc». Comunicació presentada al Congrés Internacional País Basc-Països Catalans: camins de trobada, organitzat pel Lectorat de català de la Universitat del País Basc. Facultat de Lletres de la Universitat del País Basc, Vitòria, 10 de maig de 2010.
  27. «Margarida Xirgu, epistolari íntim». Comunicació presentada al VI Simposi Internacional de Literatura Autobiogràfica, Memòries, autobiografies i autoficcions, organitzat pel Grup de Recerca de Literatura Contemporània de la Universitat d’Alacant, 4 de novembre de 2010.
  28. «El porqué del teatro catalán en el exilio». Ponència presentada a les Segundas Jornadas sobre el exilio teatral republicano de 1939. Homenaje a la memoria de Ricardo Doménech, organitzat pel Grupo de Estudios del Exilio Literario de la Universitat Autònoma de Barcelona. Bellaterra, 11 de març de 2011.
  29. «Literatura dramàtica catalana del segle xxi: una aproximació crítica». Ponència presentada en la I Jornada d’integrups de recerca Litcat1, organitzada pel GETCC-UAB, el GRAE-UAB i el TRILCAT-UPF amb la col·laboració de l’IEC. Institut d’Estudis Catalans, 11 de maig de 2012.
  30. «Margarida Xirgu en América Latina: compromiso y vivencia de la catalanidad en el exilio». Ponència presentada al Seminario Presencia Catalana en México y el resto de América Latina, organitzat per Universidad de Guadalajara, El Colegio de Jalisco i l’Instituto Nacional de Antropología e Historia. Biblioteca Pública del Estado de Jalisco “Juan José Arreola”, 30 de agosto de 2012.
  31. «La dramatúrgia republicana vista per Domènec Guansé (1931-1936)». Comunicació presentada al II Simposi internacional Pere Calders i el seu temps, organitzat pel Grup d’Estudis de Literatura Catalana Contemporània de la UAB. Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, 16 de novembre de 2012.
  32. «La contestació cultural». Ponència presentada a les Jornades d’Actualització científica i didàctica (6a edició), Dictadura, democràcia i estat del benestar de la segona meitat del segle xx al segle xxi, organitzada pel CEFID i l’ICE de la UAB, 4 de juliol de 2013.
  33. «La censura i el teatre de Baltasar Porcel». Comunicació presentada al VI Col·loqui Internacional de l’Associació Francesa de Catalanistes, Les Illes Balears: literatura, llengua, història, arts, organitzat pel Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques Contemporaines (CRIMIC) i l’Association Française des Catalanistes, a la Université Paris-Sorbonene, Maison de la Recherche, París, 4 d’octubre de 2013.
  34. (amb Montserrat Corretger) «Els Retrats literaris de Domènec Guansé”, Ponència presentada al VII Simposi Internacional de Literatura Autobiogràfica, organitzat pel Grup de Recerca de Literatura Contemporània de la Universitat d’Alacant, Alacant, 8 de novembre de 2013.
  35. (amb Josep Camps). «Una proposta de ruta literària pel Pla d’Urgell». Comunicació presentada al II Congrés Internacional Geografies Literàries, organitzat pel Departament de Filologia i Didàctica de la Llengua i la Literatura i el Grup de Recerca Textos Literaris Contemporanis: estudi, edició i traducció, Vic, 24-26 d’abril de 2014.
  36. «Ricard Salvat, censurat». Comunicació presentada al Congrés internacional «Funcions del passat en la cultura catalana contemporània: institucionalització, representacions i identitat», organitzat pel grup de recerca IdentiCat sobre llengua, cultura i identitat de la UOC. Barcelona, 12 de novembre de 2014.
  37. «Ricard Salvat, ‘elemento desafecto al régimen’ (1963-1977)». Ponència presentada al Congrés internacional «Història i poètiques de la memòria: la violència política en la representació del franquisme», organitzat pel projecte emergent “Història i poètiques de la memòria: la violència política en la represenstació del franquisme (1977-2007)” (GRE113-29). Universitat d’Alacant, 20 de novembre de 2014.
  38. «Baltasar Porcel: ‘Se le considera como persona cuyas ideas políticas se inclinan hacia el separatismo catalán’ (1967-1972)». Comunicació presentada al 15è Col·loqui Internacional “Els estudis catalans i les pràctiques crítiques globals: transferències, transformacions, traduccions”, organitzat per la North American Catalan Society. IEC, 1 de juliol de 2015.
  39. «Une indentité menacée, une inclusion précaire. Le thème de l’immigration dans la littérature dramatique catalane (2008-2015)». Pon`necia presentada al Congrés L’étranger: Altérité, Altération, Métissage. Rencontres universitaires internationales, organitzats per la Università di Corsica Pasquale Paoli. Università di Corsica, Campus Mariani, Spaziu Universitariu Natale Luciani, 9 d’octubre de 2015.
  40. «La dramatúrgia política de Maria Aurèlia Capmany (1959-1965)». Comunicació presentada al IV Simposi Internacional d’arts escèniques, Dramatúrgies contemporànies per a la igualtat: autories, escenificacions, recepcions, organitzat per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i el Grup de recerca «Memòria, Identitat i Ficcions». Universitat d’Alacant, 1 de desembre de 2016.
  41. (amb Eva Saumell) «Les figuracions de la vellesa en la literatura dramàtica catalana contemporània». Comunicació presentada al VII Seminari Internacional d’Estudis Transversals. Formes de l’alteritat en la cultura contemporània: el tractament de límits i fronteres, organitzat pel Grup d’Estudis Transversals de la Universitat d’Alacant. Seu Universitària Ciutat d’Alacant, 22 de setembre de 2017.
  42. «El pensament polític de Màrius Torres (1934-1942)». Comunicació presentada al II Simposi Internacional Màrius Torres, La ciutat d’ideals que volíem bastir, organitzat per la Càtedra Màrius Torres de la UdL. Universitat de Lleida, Facultat de Lletres, 26 d’octubre de 2017.
  43. «El teatre de Pau Faner: memòria, doblers i bellesa». Ponència presentada al Congrés Internacional Pau Faner, organitzat per l’Institut Menorquí d’Estudis. Ciutadella de Menorca, 4 de novembre de 2017.
  44. «Rafael Tasis, crític i confident literaris d’Odó Hurtado». Ponència presentada al II Seminari Rafael Tasis, Constel·lació tasiana. Contextos i relacions, organitzat per la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC) i el Grup d’Estudi de la Traducció Catalana Contemporània (UAB). Institut d’Estudis Catalans, 9 de març de 2018.
  45. «La censura d’Història de la premsa catalana (1966), de Joan Torrent i Rafael Tasis». Ponència presentada al IV Jornada Litcat de Grups de Recerca de Literatura Catalana Contemporània, organitzat pel Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana (GRILC), el Departament de Filologia Catalana de la URV i la Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari. Universitat Rovira i Virgili, 17 de maig de 2018.
  46. «El retaule del flautista (1970), de Jordi Teixidor. Censura, recepción, pervivencia y patrimonialización de una obra popular». Ponència presentada al Colloque internacional Patrimonialisation de la mémoire collective dans le domaine culturel e historique de l’Espagne contemporaine. Symptôme de mondialisation ou défaillance identitaire?, organitzat pel Laboratoire ICTT, de la Université d’Avignon; el Laboratori Memòria, Identitat, Ficció, de la Universitat d’Alacant, i la School of Literatures, Languages and Cultures, d’Edimburg. Université d’Avignon, Campus Hannah Arendt, 19 d’octubre de 2018.
  47. «Maria Aurèlia Capmany, la història feta memòria». Ponència presentada al Simposi Trias «Maria Aurèlia Capmany: escriptura i pensament» (Barcelona, 7-9 de novembre de 2018), organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat de Barcelona. Institut d’Estudis Catalans, 7 de novembre de 2018.
  48. (amb Josep Camps Arbós) «Domènec de Bellmunt, cronista polític de l’exili català (1939-1945)». Comunicació presentada al Congrés Internacional «Literatura i Exili», organitzat pel Grup de Recerca Identitats en la Literatura Catalana i el Grup de Recerca Literatura, Iconografia i Recepció de l’Antiguitat Clàssica, tots dos de la URV. URV, Tarragona, 23 d’octubre de 2019.
  49. (amb Manuel Molins) «Ricard Salvat i el teatre de l’absurd: una esmena a la totalitat». V Simposi Internacional d’Arts Escèniques. «Qüestionaments i reformulacions contemporànies del text teatral: del “teatre de l’absurd” als nous paradigmes performatius. Centenari Joan Brossa», organitzat per l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant i Grup de Recerca «Memòria, Identitat i Ficcions» de la UA. Universitat d’Alacant, 15 de novembre de 2019.
  50. «El teatro de Llorenç Villalonga y la censura franquista». Comunicació presentada al Congreso Internacional «Literatura y Franquismo: ortodoxias y heterodoxias», organizado por la Universidad de Alcalá. Universidad de Alcalá, 21 de noviembre de 2019.
  51. (amb Montserrat Bacardí) «Rafael Tasis, l’home pont entre l’exili i l’interior en la literatura catalana de postguerra». Ponència per invitació presentada al VI Congreso Internacional «Puentes de diálogo entre el exilio republicano de 1939 y el interior», organitzat per Grupo de Estudios del Exilio Literario (GEXEL-UAB). Universitat Autònoma de Barcelona, Facultat de Filosofia i Lletres, 19 de desembre de 2019.
  52. «Teatre sota censura: entre la ideologia i la moral». Ponència per invitació presentada al X Fòrum del Patrimoni Literari, «Literatura i censura», organitzat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada / Carles Fages de Climent. Virtual, 4 de novembre de 2020.
  53. «Rafael Tasis i la novel·la catalana contemporània». Ponència per invitació presentada al V Simposi La literatura comparada a Catalunya. Comparatistes sense comparatisme, organitzat pel Grup de Recerca Literatura Comparada en l’espai intel·lectual europeu i el MUHBA, Museu d’Història de Barcelona, MUHBA-Vil·la Joana, 9 d’abril de 2021.
  54. «Bienvenidos al paraíso: Islàndia, de Lluïsa Cunillé». Ponència per invitació presentada a la Journée d’Étude ReSo (Recherches sur les Suds et les Orients), Théâtre catalan contemporain: l’univers de Lluïsa Cunillé, organitzada per ReSo (Université Paul-Valéry Montpellier 3) i l’Association Française des Catalanistes, Université Paul-Valéry Montpellier 3, 12 d’abril de 2021.
  55. «L’obra de ficció de Ferran Soldevila». Ponència presentada al Simposi Ferran Soldevila, entre la història i la literatura, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes (Departament de Cultura), la Secció Històrico-Arqueològica (IEC) i la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC). Virtual, 18 de maig de 2021.
  56. «Il·luminar el passat i el present: textos contra l’oblit i l’exclusió». Ponència presentada al Simposi «Memòria, realitat i teatre a les Illes Balears del segle XXI», organitzat per l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, la Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC) i el Teatre Principal de Palma. Palma, Estudi General Lul·lià i Teatre Principal de Palma, 16 de juny.