L'objectiu d'aquest web és proporcionar informació professional sobre Carles Llorens i Maluquer, professor de la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Carles Llorens i Maluquer (Barcelona, 1969) és llicenciat en Cienciès de la Informació (1992) per la Universitat Autònoma de Barcelona, és també Doctor en Comunicació Audiovisual (2001) per la mateixa universitat amb una tesis sobre la concentració de mitjans de comunicació i el Pluralisme a Europa. Des de gener del 2003 és professor titular d'Estructura del Sistema Audiovisual de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinador del grau de Comunicació Audiovisual de la mateixa universitat des de 2010 fins 2013 i vicedegà de la Facultat de Comunicació des de 2013.

Les seves principals línies d'investigació són la concentració de mitjans a Europa i Espanya, la ràdio a Catalunya i el paper de les polítiques de comunicació de la Unió Europea. 

Investigador de la convergència del sector audiovisual i el de les telecomunicacions a Europa amb una beca d'investigació 'Marie Curie' atorgada per la Comissió Europea (1996-98), i desenvolupada en el CRID (Centre de Recherches Informatique et Droit) de la Universitat de Namur (Bèlgica)

"Academic Visitor" de la Universitat d'Oxford en el Center for Socio-Legal Studiesde març de 2006 a febrer de 2007, on va realitzar una recerca sobre l'impacte de la política europea de mitjans sobre les empreses de televisió i reguladors britànics. 

Va ser també Delegat espanyol a l'acció COST A30: "East of West: Setting a New Central Eastern European Media Research Agenda".

Membre del grups de recerca consolidats GRISS des de 1998 i col·laborador de l'INCOM des de 2005. 

Redactor d'informes de consultoria per a l'empresa britànica "Solon Consultants", en projectes finançats per la Comissió Europea dirigits a l'avaluació de projectes de comerç electrònic i sobre les polítiques espanyoles de I+D.

Ha exercit també com a periodista (1993-1996) a Europa Press, Marca i Onda Cero-Onda Rambla.

Editor de les ressenyes de llibres de la revista Quaderns del CAC i revisor de Comunicación y Sociedad i de l’International Journal on Media Management.

 

 
Campus d'excel·lència internacional U A B