Josep Espluga Trenc

Sóc professor agregat del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Tinc el títol de Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, i de Màster en Prevenció de Riscos per la Universitat Politècnica de Catalunya. També sóc Diplomat en Graduat Social per la Universidad de Zaragoza.

Les meues línies d’investigació tracten de les relacions entre salut i treball, territori i medi ambient i més específicament, sobre la percepció social dels riscos tecnològics i sobre els conflictes socioambientals. He realitzat també estudis sobre identitats socials i sociolingüística.

Sóc investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), membre del grup Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS), i fundador del Grup de Recerca sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB).

Actualment coordino el Minor en Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB, i sóc co-director de la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (IGOP & ICTA).

Anteriorment he estat professor de l’Escola Universitària de Treball Social “Creu Roja” de Lleida (adscrita a la Universitat de Lleida), i investigador del Centre Nacional de Condicions de Treball (Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo), de la Fundació Avedis Donabedian (Fundació per a la Millora de l’Assistència Sanitària) i de la Fundació CIREM (Centre d’Iniciatives i Recerques Europees a la Mediterrània).

Vaig ser becari de tercer cicle al Departament d’Urbanisme de l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Università degli Studi di Venezia) i investigador visitant al Institute for Studies of Science, Technology and Innovation – ESRC Innogen Centre (University of Edinburgh).

Campus d'excel·lència internacional U A B