Inici

El dia 19 d'abril va fer sis mesos que ens va deixar el professor, col·lega i amic Jordi Castelllanos. El departament de Filologia Catalana i la Universitat Autònoma de Barcelona han organitzat uns actes en memòria seva, el 26 d’abril de 2013.

Al matí, a les 13 hores, a la Biblioteca d’Humanitats, tindrà lloc l’acte formal d’acceptació de la biblioteca llegada per Jordi Castellanos a la Universitat Autònoma, un fons molt important, especialment pel que fa a literatura i arts plàstiques del tombant de segle (XIX i XX), col·leccions de llibres i revistes dels segles XIX i XX en edicions originals, i estudis crítics sobre literatura, catalans i estrangers. Una mostra (necessàriament restringida) d'aquest fons s’exposa al vestíbul de la Biblioteca d'Humanitats. Als expositors de la Sala de Revistes s'exposa, també, una selecció de l'obra de Jordi Castellanos, que dóna compte d'una trajectòria vital dedicada a la investigació, la docència i l'alta divulgació.

A la tarda, a partir de les 16.30 hores, a l’Auditori de la Facultat de Filosofia i Lletres, convocats pel Departament de Filologia Catalana, deixebles, professors i col·laboradors en tota mena de projectes i activitats, evocaran la figura de Jordi Castellanos, tan important per a l’estudi i coneixement de la literatura catalana i tan decisiva per als qui van compartir algun moment de la seva trajectòria com a professor i investigador.

Campus d'excel·lència internacional U A B