Sóc llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i doctor en Ciència Cognitiva per la mateixa universitat. La meva activitat s'inscriu en el camp de la neurociència cognitiva, tant teòrica com experimental. Tanmateix, el meu interès per enriquir l'accés als coneixements neurocientífics m'ha dut a participar en projectes que m'han apropat a les arts escèniques.

Actualment, sóc professor associat al departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB, i director del grup de recerca “Unitat de Recerca en Neurociència Cognitiva” (URNC), de la UAB, adscrit també a l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques de Barcelona (lMIM) com a grup de "Neuroimatge en Trastorns Mentals” (GREEN). El URNC/GREEN té com a objectiu l'aplicació tècniques de neuroimatge a l'estudi de les malalties mentals, però també a l'exploració de com el cervell s'adapta a reptes vitals tan diversos com la maternitat o la lluita ideològica.

He difós la meva recerca en articles científics, però també en llibres d'assaig com Somos lo que nos contamos (Ariel, 2019), Paraula de robot (Bromera, 2003), o La disolución de la mente (Tusquets, 2002). He col·laborat també en divulgació científica en mitjans de comunicació, sobre tot en premsa i ràdio.

Al llarg de la meva carrera he intentat cultivar vincles entre les neurociències i les humanitats, i he explorat diferents vies de dur-ho a terme (De botxins i gots d’aigua, Denes 2003; Joc net, Pagès Editors 2004). En els darrers anys, he tingut el privilegi de col·laborar en produccions en l'àmbit de les arts escèniques (Orion, Teatre Lliure, Barcelona, 2007; Casparo, Palau de la Música, Barcelona, 2011; Fausto, La Monnaie, Brussel·les, 2018), així com en un projecte docent i de recerca a l'escola superior d'art dramàtic Eòlia.

 

 

 

Campus d'excel·lència internacional U A B